Hjemmelagede marshmallows smaker definitivt bedre
enn de du kjøper i butikken...
Hva er vel bedre enn å grille marshmallows ute
på tur over bål eller bålfat i hagen en kald og gnistrende vinterdag?
De er også veldig gode i en kopp med rykende varm kakao.
Eller rett og slett grille de over flammene i peisen inne...
Guttene mine er veldig glad i det,
og vi griller de både vinter og sommer.
Da jeg så at man faktisk kunne lage det selv,
og at det i tillegg så ganske enkelt ut også
- ja, da måtte vi bare prøve!
Oppskrift:
1 pose (2 1/2 ss) gelatinpulver
1 dl vann
4 dl sukker
2 1/2 dl lys sirup
2 ts vaniljesukker
1 dl vann
Hell 1 dl vann i kjøkkenmaskin. Hell i gelatinpulver
og kjør til det løser seg opp.
Ha sukker, vann, sirup og vaniljesukker i en kjele,
og kok opp. La det koke i ca 10 min, mens du av og til rører.
Hell den varme blandingen over i kjøkkenmaskinen, mens den
går sakte (så det ikke spruter). Skru så opp farten litt og la
den gå i ca. 10 min. Blandingen blir etterhvert helt hvit og
øker veldig i volum.
Ta en kakeform og dryss den med melis.
Hell blandingen over i formen.
La den stå i romtemperatur over natten.
Dekk den til med aluminiumsfolie.
Skjær opp i små firkanter med en varm kniv.
Jeg fikk lyst til å lage stjerner også, så jeg brukte en liten
stjerneformet kakeutstikker.
Synes stjerner passer så fint nå i disse juletider :)
Ha en liten bolle med varmt vann, og dypp
formen i vannet før du stikker ut hver gang.
Rull bitene lett i litt melis, så blir de ikke
så klissete.
Marshmallowsene oppbevares i tette
plastbokser med lokk.
Sett de på trepinner, grill de og nyt...
Mmm...!
Håper alle får tid til å nyte små øyeblikk med hverdagslykke
i disse travle førjulsdagene...
{Lykkefryd}
Wow, dette så godt ut.
SvarSlettEr altfor glad i marshmellows og disse hadde fått bein å gå på her i huset.
Ønsker deg en fin søndag, nyt den og kos deg masse.
Stor førjulsklem fra Mio