Nystekt focaccia smaker utrolig godt om sommeren.
Kjempegodt tilbehør til grillmat og salater, tapas etc.
Eller bare spise den alene og dyppe i litt god olivenolje eller aioli ved siden av kald drikke...
Mmm...
- og så er det utrolig enkelt å lage!
Jeg pleier bare å slumpe litt oppi bakebollen, ut ifra 5 dl lunkent vann, 1 pk gjær,
6 ss olivenolje, litt salt, rosmarin og hvetemel
slik at det blir en passende klissete konsistens.
Her er uansett en oppskrift:
Focaccia
5 dl vann
50 g gjær
6 ss olivenolje
1 ts salt
tørket rosmarin
ca. 1 kg hvetmel
Løs opp gjær i lunkent vann, og tilsett resten.
Bland i hvetemel til passe konsistens. Deigen skal være litt klissete.
Eltes i kjøkkenmaskin.
La deigen heve til dobbel størrelse (ca 45-60 min).
Hell deigen over i en liten langpanne, og la den etterheve i ca 30 min.
Stikk hull med fingrene og hell over olivenolje, dryss på havsalt/flaksalt
og stikk nedi frisk rosmarin, eller dryss over tørket rosmarin.
Stekes 180 grader i ca 20-30 min. (avhenger av ovnen)
Dette er smak av sommer...
Har du ikke blitt med på min Jubileums - GIVE AWAY ennå?
Masse fine premier... 1. vinner trekkes ved 300 følgere!
Hjelp meg med å spre budskapet, og nå 300 følgere raskere
ved å legge link til give away på bloggen din.
Da får du 1 EKSTRA LODD!
Ønsker alle en nydelig helg!
Foccacia er SÅ godt - og ekte sommermat! Håper virkelig sommeren kommer snart, for her jeg bor har det blitt litt kaldt igjen etter et par deilige uker hvor man rakk å få litt smaken på det søte terrasseliv..
SvarSlettHa en deilig helg;-))
dette så deilig ut! ;) Vin, god oljedip,fetaost, oliven og foccacia - fullkomment måltid spør du meg!
SvarSlettHa en super helg! ;)
Klem fra Rikke
Mmmm som dette ser deilig ut!!
SvarSlettFrister veldig :)
Rent så jeg ble Foccacia-sulten - men det får bli til helgen :)
Ha en fin fortsettelse på uka!
Klem fra Tove
Bare må fortelle at det ble Midtsommer-foccacia av din oppskrift idag :) Gjorde stor lykke blant store og små..
SvarSlettKlem fra Tove