juni 21, 2012

Luckyboysunday
Fantastisk lekehus fra LUCKYBOYSUNDAY.

Håndlaget og strikket i 100% babyalpakka.
Herlig og fantasifullt design.
Hele kolleksjonen er designet i Danmark
og produsert i Bolivia av kvinner.
Luckyboysunday støtter deler av den
mest fattige befolkningen ved å gi dem gode jobber 
og en rettferdig lønn.

{Lykkefryd}


5 kommentarer:

 1. Hei:)
  For et lekkert lekehus:)

  Ta en titt på bloggen min og se etter Giveaway:
  http://brittklundli.blogspot.no/2012/06/nydelig-giveaway-fra-stilero.html

  Ha en fin søndags kveld.

  Britt.

  SvarSlett
 2. Veldig flott at du selger produkter med etisk profil. Trist at du selger så mye annet også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar om LuckyBoySunday, og vi har en stor andel produkter med etisk profil.
   Vi skal ikke selge produkter som produseres uetisk, og leverandørene vi har, skal selv om de ikke profilerer seg etisk, følge opp sin produksjon.
   Dersom det er noe spesielt du tenker på setter jeg pris på en tilbakemelding ang dette.

   Slett
 3. De fleste av klesmerkene er jo ikke økologiske og så godt som all produksjon av konvensjonell bomull er ganske uetisk. Økotex er en litt misvisende merkelapp. Økotex-merkede klær er sjelden økologiske og handler jo ikke om etisk produksjon, men om innholdet av giftstoffer i sluttproduktet. Tror nok du vil finne at mange av merkene heller ikke legger noen vekt på å kontrollere produksjonsprosessen hvis du velger å undersøke dette grundigere. Men det er jo opp til deg.

  SvarSlett
 4. Synes det er flott at du er så engasjert og opptatt av etisk produksjon. Vi i Lykkefryd er også veldig opptatt av dette!

  Som sagt, en stor andel av merkene vi selger har en etisk og miljøvennlig profil. Mange av klesmerkene har også en stor andel økologiske plagg, selv om merkene ikke profilerer seg som rene økologiske merker.
  Dette er økende, og det er gledelig for oss alle som er opptatt av dette at veldig mange av leverandørene ønsker å satse mer på dette. Når det kommer til stykket, handler dette om etterspørsel fra forbrukerne, og vi som forhandlere har også et ansvar ved å ha et godt tilbud av dette, og sette videre press på produsentene.
  Ofte er det også mer kostbart og produsere økologisk og denne prisen må forbrukerne være med på å betale. Her kunne sikkert myndighetene bidratt mer, slik at prisene ikke ender opp med å være høyere ved slik produksjon.

  Når det gjelder øko-tex vil jeg presisere at dette ikke kun handler om sluttproduktet.
  Produsenter som har sine produkter sertifisert etter Øko-Tex ® Standard 100 kan vise til forbrukerne at deres produkter ikke inneholder skadelige stoffer, og har utelukkende blitt produsert i miljøbevisste bedrifter. Sertifiseringen forutsetter at hele produksjonskjeden som er involvert i produksjonen av et bestemt produkt, overholder kravene i OEKOTEX ® Standard 100 uten unntak, og alle produktene til produsenten må være sertifisert i henhold til Øko-Tex ® Standard 100.
  Dette er en sertifisering som krever oppfølging og kontroll, og vi må jo forutsette at dette blir fulgt opp fra de rette myndighetene som har laget denne sertifiseringen. Dette er jo vanskelig både for vanlige forbrukere og forhandlere å ta seg av.

  Jeg vil påstå at dette i høyeste grad handler om etisk produksjon!
  Dette handler ikke kun om at forbrukerne i den vestlige verden får et miljøvennlig produkt, men at produsentene opptrer miljøvennlig og at det ikke blir dumpet miljøfientlig avfall, og spesielt i utviklingsland med en fattig befolkning. Dette er noe som kommer alle til gode! Jeg tror svært mange er opptatt av dette, og ønsker at vi skal opptre på en ansvarlig måte både når det gjelder miljø og når det gjelder andre etiske forhold som rettferdig lønn og akseptable arbeidvilkår.

  Jeg tror at hvis du sjekker vårt vareutvalg vil du finne et bredt utvalg av varer som er produsert etisk og miljøvennlig. Mange av våre leverandører er svært bevisste på dette og tar dette alvorlig.

  Så får vi bare alle håpe på at vi vil komme dit da dette er en selvfølge, og at alle produkter blir produsert økologisk og etisk!
  Lykkefryd vil ihvertfall ta dette alvorlig og vi ønsker å satse på leverandører som har produkter som er produsert i så måte.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar!
Det setter jeg stor pris på :)

Related Posts with Thumbnails