mars 09, 2011

makroner




Fargerike franske makroner
- en fest for øyet, og NAM... så godt!

Disse passer utrolig godt til bursdagsselskaper
eller alle andre dager, for den saks skyld...

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve og lage disse, 
og det var faktisk ikke så vanskelig som jeg trodde.

Oppskriften skal være Pascals egen, og den fant jeg her.

Oppskrift:

240 g melis
140 g skåldede finmalte mandler
3 eggehviter

konditorfarge/kakao


Skåld mandlene, og finmal de.
Siktes sammen med melis i en bolle.
Stivpisk eggehviten.
Bland alt sammen med en slikkepott.
Fordel røren i mindre boller, og tilsett ønskede farger
og evt. kakaopulver.
Fordel røren i plastposer, som du klipper et lite hull i.

Forvarm ovnen til 140 grader.



Sprøyt røren i små pletter på bakepapir
(tips: tegn opp små sirkler, og snu papiret så er det lettere å få de like store).
La røren stå i ca 15 min., før de settes inn i ovnen.

Stekes i 10-20 min (avhengig av str.), med døren på gløtt (bruk en tresleiv).

Avkjøles på rist.




Fyll med smørkrem og legg to og to sammen.
Smørkremen kan tilsettes smak som syltetøy, sjokolade, sitron eller vanilje.






Blir man ikke glad av disse?



{Lykkefryd}


10 kommentarer:

  1. HAr du virkelig laget dem sjøl! Lekre! Jeg vil og prøve! Takk for oppskrift!

    SvarSlett
  2. Du store alpakka! Nei nå rykker det til i IMPONERTmuskelen her altså - DE var sveisent flotte altså!!
    Har lenge tenkt på å prøve de der.., men nå må jeg sannelig gjøre det snart!
    Tusen takk for flotte tips - og ja - har allerede lagret oppskriften til Pascal...
    Ønsker deg en nydelig uke!
    Varm klem fra Lokki

    SvarSlett
  3. Dette så jo bare helt fantastisk ut!!:-)
    Kjempegodt!!!
    Det må jeg prøve - takk for oppskrift og flott tips!

    Klem fra størstepia

    SvarSlett
  4. Så FLOTT med en oppskrift som ikke forteller meg at det tar to-tre dager å lage disse!!
    Hurra!

    Nå skal det blir makroner her!

    SvarSlett
  5. Jommen blir man glad av disse. Lekre små sukkerbomber. Lurer bare på, når man bruker konditorfarge for å få sterke farger på bakverk, bruker man spesiell konditorfarge eller blander man og bruker store mengder?
    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  6. Jeg bruker fargepasta fra Wilton. Da trenger man bare bitte litt...
    Den tynner heller ikke ut røren.

    SvarSlett
  7. De ble jeg virkelig glad av å se på, og fikk kjempe lyst til å prøve meg på å lage dem! Vet om to små her hjemme som hadde satt pris på dem:-)

    SvarSlett
  8. Tsen takk for flott inspirasjon oherlig sevice i nettbutikken! jeg er helt overveldet hvor fort det gikk!

    Nå må jeg sette igang og lage makaroner også..

    ha en fin søndag!
    klem

    SvarSlett
  9. åååå denne skal prøves!!!! prøvde eg oppskrift jeg fant i ett blad for ikke så alfor lenge siden, men det var totalt mislykket! stoler mer på deg og at denne funker fint:) jippi!:))
    klem:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar!
Det setter jeg stor pris på :)

Related Posts with Thumbnails